Kurum Adı : Çığrı Ortaokulu
WEB Adresi : http://cigriortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Çığrı Köyü Başmakçı/AFYONKARAHİSAR

VİZYON
Öğrencilerimizin zeka ve kabiliyetleri ölçüsünde eğitim seviyelerini en üst düzeye çıkararak onların okula yönelik olumlu tutum geliştirmeleri sağlamak ve teknolojinin en son teknikleri kullanarak toplum tarafından benimsenen ve örnek gösterilen eğitim ve öğretim yuvası olmaktır.

MİSYON
Misyon: Özgüveni ve farkındalık düzeyi yüksek, ilgi ve yeteneklerinin farkında; kültürel çeşitlilik içinde hoşgörülü, öğrenmeyi seven ve mutlu bireyler olarak yetişmelerine temel oluşturarak okul yaşamını sevdirmek ve hayata hazırlamak. Hedefler: 1. Öğrencilerin mutlu olabilecekleri sevgi ve güven dolu zengin öğrenme ortamlarının sağlanması, 2. Öğrencilerin fiziksel, bilişsel, dil, sosyal ve duygusal gelişim alanlarında desteklenerek var olan potansiyellerinin en üst seviyede geliştirilmesi, 3. Tüm öğrencilerin İngilizce dil becerilerinin; dinleme, anlama ve konuşma alanında en etkili şekilde desteklenmesi, 4. Öğrencilerin öğrenmeyi seven, sorgulayan, iletişim kuran, ilkeli, risk alan, duyarlı ve kendi öğrenmelerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmelerinin sağlanması. 5. Öğrencilerin hayal güçlerinin, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerilerinin geliştirilmesi ve kendilerini en iyi şekilde ifade edebilecekleri zengin öğrenme ortamlarının yaratılması, 6. Çevresine karşı saygılı ve duyarlı; öz denetime sahip ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirilmesi. 7. Kaynak, yöntem ve teknolojilere ilişkin yenilikleri izleyerek öğrencilerin merak ve öğrenme isteğini canlı tutacak uygulamalar yapılması. 8. Öğrenci gelişimlerinin sürekli izlendiği ve desteklendiği ölçme değerlendirme çalışmaları sonuçlarının velilerle paylaşılarak veli katılımının ve işbirliğinin sağlanması.

Öğretmen Sayısı : 7
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 74
Öğretim Şekli : TAM GÜN
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:30 VE 15:30
Derslik Sayısı : 4 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (8 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 1
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi : OKUL LOJMANI BULUNMAMAKTADIR.
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : KALORİFERLİ

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İl Merkezine Uzaklık:150km İlçe Merkezine Uzaklık:15km
Ulaşım : ÖZEL ARAÇLAR VE ÖĞRETMEN SERVİSİ
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Kurumuz Başmakçı ilçe merkezine 15km uzaklıkta taşıma merkezi bir okuldur.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: